lördag, mars 19, 2011

Marshmallowfondant

200 g marshmallows
2 msk vatten
Pastafärg, frivilligt (ganska praktiskt att färga den samtidigt)
400-500 g florsocker
1 msk matolja (rapsolja använder jag)

Klipp marshmallown i småbitar och häll vattnet över dem. Micra tills de har smält, rör om till en jämn smet.
Tillsätt en msk olja (och några droppar pastafärg om så önskas), för smidighetens skull.
På arbetsbordet häller du ut florsockret, (börja med 400 g). Gör en grop i mitten.
Häll smeten i gropen och jobba snabbt upp en deg. Knåda den så att den blir smidig.
Plasta sedan in den ordentligt och förvara den i en lufttät burk/bytta.
Kan användas efter ett dygn. Knåda den smidig innan du använder den.
Receptet räcker för att täcka en tårta på 23 cm i diameter, plus dekoration.
Marshmallowfondant har samma egenskaper som sugarpaste,

Om den upplevs lite torr och hård när man börjar jobba med den kan man knåda i lite olja så att den blir smidig igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar